آموزش آسان، طرز تهیه و پوخت قلیه ماهی .
قلیه ماهی مواد لازم: یک کیلو( شوریده- سنگسر-
هامور) ماهی پوست گرفته و پاک شده یک بوته سیر 300
گرم سبزی( گشنیز و شنبلیله) یک بسته تمرهندی یک عدد
متوسط پیاز به قدر دلخواه زردچوبه و نمک یک قاشق
چایخوری پودر فلفل قرمز یک قاشق غذا خوری و یا یک فنجان آب
گوجه فرنگی رب گوجه فرنگی
آموزش آسان، طرز تهیه و پوخت قلیه ماهی .
قلیه ماهی مواد لازم: یک کیلو( شوریده- سنگسر-
هامور) ماهی پوست گرفته و پاک شده یک بوته سیر 300
گرم سبزی( گشنیز و شنبلیله) یک بسته تمرهندی یک عدد
متوسط پیاز به قدر دلخواه زردچوبه و نمک یک قاشق
چایخوری پودر فلفل قرمز یک قاشق غذا خوری و یا یک فنجان آب
گوجه فرنگی رب گوجه فرنگی طرز تهیه : ماهی را به اندازه
ی تکه های 4×4 سانتی متر خُرد کرده و می شوییم . ماهی که برای قلیه ماهی
استفاده می کنیم بایستی بدون استخوان باشد. به همین دلیل ماهی های :
شوریده- سنگسر- هامور و حلوا سیاه برای تهیه این غذا مناسب هستند. سبزی این
خورشت شامل شنبلیله و گشنیز، هر کدام یه میزان 150 گرم می باشد. پیاز خرد
شده را با 3 قاشق سوپخوری روغن، کمی تفت می دهیم. سپس سیر و شنبلیله و
گشنیز خرد شده، را با آن کمی تفت می دهیم. ماهی را با کمی زردچوبه و نمک،
به همراه سبزی ها تفت می دهیم. بعد شیره تمرهندی و رب گوجه فرنگی را اضافه
کرده و قلیه ماهی را با شعله ملایم به مدت 30 دقیقه می پزیم. غذا آماده ی
سرو است.نکات تغذیه ای :این خورشت ، یک غذای محلی خوشمزه و برای نواحی
خوزستان است. به علت دارا بودن سبزی و سیر، غذای خوش طعم و خوش رنگی است.
ترشی این غذا بوسیله تمرهندی تأمین می شود.همچنین در تهیه این خورش به جای
گوشت قرمز از ماهی استفاده شده است که نه تنها ضرری ندارد ، بلکه دارای
فواید بسیاری است. کسانی که دارای چربی خون بالا و یا ناراحتی قلبی هستند،
می توانند از این خورشت استفاده کنند ولی به شرط آنکه مواد با مقدار کمی
روغن و برای مدت کوتاهی تفت داده شوند |