X
تبلیغات
رایتل
پنج‌شنبه 12 فروردین‌ماه سال 1389

آموزش آسان،  طرز تهیه و پوخت قلیه ماهی .  

قلیه ماهی  

مواد لازم: 

 یک کیلو( شوریده- سنگسر- هامور)   ماهی پوست گرفته و پاک شده

یک بوته  سیر
300 گرم            سبزی( گشنیز و شنبلیله)
یک بسته  تمرهندی
یک عدد متوسط     پیاز
به قدر دلخواه       زردچوبه و نمک
یک قاشق چایخوری            پودر فلفل قرمز
یک قاشق غذا خوری و یا یک فنجان آب گوجه فرنگی      رب گوجه فرنگی

آموزش آسان،  طرز تهیه و پوخت قلیه ماهی .  

قلیه ماهی  

مواد لازم: 

 یک کیلو( شوریده- سنگسر- هامور)   ماهی پوست گرفته و پاک شده

یک بوته  سیر
300 گرم            سبزی( گشنیز و شنبلیله)
یک بسته  تمرهندی
یک عدد متوسط     پیاز
به قدر دلخواه       زردچوبه و نمک
یک قاشق چایخوری            پودر فلفل قرمز
یک قاشق غذا خوری و یا یک فنجان آب گوجه فرنگی      رب گوجه فرنگی

طرز تهیه :

ماهی را به اندازه ی تکه های 4×4 سانتی متر خُرد کرده و می شوییم . ماهی که برای قلیه ماهی استفاده می کنیم بایستی بدون استخوان باشد. به همین دلیل ماهی های : شوریده- سنگسر- هامور و حلوا سیاه برای تهیه این غذا مناسب هستند. سبزی این خورشت شامل شنبلیله و گشنیز، هر کدام یه میزان 150 گرم می باشد. پیاز خرد شده را با 3 قاشق سوپخوری روغن، کمی تفت می دهیم. سپس سیر و شنبلیله و گشنیز خرد شده، را با آن کمی تفت می دهیم. ماهی را با کمی زردچوبه و نمک، به همراه  سبزی ها تفت می دهیم. بعد شیره تمرهندی و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و قلیه ماهی را با شعله ملایم به مدت 30 دقیقه می پزیم. غذا آماده ی سرو است.نکات تغذیه ای :این خورشت ، یک غذای محلی خوشمزه و برای نواحی خوزستان است. به علت دارا بودن سبزی و سیر، غذای خوش طعم و خوش رنگی است. ترشی این غذا بوسیله تمرهندی تأمین می شود.همچنین در تهیه این خورش به جای گوشت قرمز از ماهی استفاده شده است که نه تنها ضرری ندارد ، بلکه دارای فواید بسیاری است. کسانی که دارای چربی خون بالا و یا ناراحتی قلبی هستند، می توانند از این خورشت استفاده کنند ولی به شرط آنکه مواد با مقدار کمی روغن و برای مدت کوتاهی تفت داده شوند